Find us: Lämneå Bruk AB
612 73 Ljusfallshammar, Sweden
Contact: +46 122 232 00
info@lamnea.se
NEWSLETTER:
Sign Up
Customer Portal:
Login
Top
 

Laseroperatör

Laseroperatör

Vill du tillhöra ett familjärt industriföretag med platt organisationsstruktur och stora utvecklingsmöjligheter? Vill du vara en del av ett kunnigt gäng som tar ansvar för hela produktionskedjan? Då kan Lämneå Bruk vara arbetsplatsen för dig!

Vi tillverkar högkvalitativa, innovativa och effektiva tråddragningsmaskiner med hög kundanpassning. Med lång erfarenhet av industrin och med en passion för service har vi möjlighet att erbjuda våra kunder innovativa och teknologiskt avancerade lösningar med hög kvalitet. Alla maskiner tillverkas på plats utanför Ljusfallshammar, men våra kunder finns över hela världen.

Om rollen

Vi söker laseroperatörer för både korta och långsiktiga uppdarg till vår avdelning för materialframställning. Du igår i ett team som i en rullande skiftgång (eftermiddag en vecka, förmiddag+helg en vecka och frivecka) hanterar våra lasermaskiner. Ni ansvarar för steg ett av vår produktionslinje, där ni skär ut delar och detaljer i plåt. I arbetet ingår att säkerställa att materialet skärs ut i rätt storlek och att justera skärdysor, skärresultat med mera. Gängning (manuell och i maskin) och datoranvändning förekommer även. För att frakta materialet används både truck och travers.

Vi har två äldre lasermaskiner, och en helt ny lasermaskin. I dagsläget har vi tre grupper om två laseroperatörer vardera som kör våran nya maskin. Vi ser nu ett behov av att vara tre personer i varje grupp i syfte att även kunna köra de två äldre maskinerna samtidigt.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Maskinhantering
 • Sortering av material
 • Gängning

Om dig

Vi söker dig som är noggrann och strukturerad. Du har tidigare erfarenhet av metallindustrin samt god dator- och maskinvana. Vidare har du kört industriella maskiner tidigare, allra helst en lasermaskin.

Det är starkt meriterande om du har truck- och traverskort sedan tidigare, då dessa arbetsredskap förekommer dagligen.

För att vara kvalificerad för rollen behöver du ha:

 • Erfarenhet av metallindustrin
 • Erfarenhet av och kunskap kring industriella maskiner

Det är meriterande om du har:

 • Tidigare erfarenhet av laserskärning
 • Truck- och traverskort

Ansökan

Skicka in CV och personligt brev genom ansökningsformuläret nedan eller till johanna.tornfeldt@lamnea.se med ämnet ”Ansökan laseroperatör”. Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning i from av en visstidsanställning.

Kontakta vår HR-avdelning

  Johanna Törnfeldt
  HR-CHEF

  Email: johanna.tornfeldt@lamnea.se
  Direkt: 0122-23-259