Find us: Lämneå Bruk AB
612 73 Ljusfallshammar, Sweden
Contact: +46 122 232 00
info@lamnea.se
NEWSLETTER:
Sign Up
Customer Portal:
Login
Top
 

Programmerare automation

Johanna Törnfeldt
HR-ANSVARIG

Email: johanna.tornfeldt@lamnea.se
Direkt: 0122-23-259

Programmerare automation

Vill du tillhöra ett familjärt industriföretag med platt organisationsstruktur och stora utvecklingsmöjligheter? Vill du vara en del av ett kunnigt gäng som tar ansvar för hela produktionskedjan? Då kan Lämneå Bruk vara arbetsplatsen för dig!

Vi tillverkar högkvalitativa, innovativa och effektiva tråddragningsmaskiner med hög kundanpassning. Med lång erfarenhet av industrin och med en passion för service har vi möjlighet att erbjuda våra kunder innovativa och teknologiskt avancerade lösningar med hög kvalitet. Alla maskiner tillverkas på plats utanför Ljusfallshammar, men våra kunder finns över hela världen.

Om rollen

Vi söker en programmerare till vårt automationsteam. Du har i denna roll ansvar för att programmera och driftsätta automatiskt styrda maskiner. Vi bygger och utvecklar både maskiner och program själva, vilket innebär att vi ständigt jobbar för att förbättra våra produkter utefter kundönskemål och egna förbättringsförslag.

I slutfasen av produktionskedjan så ansvarar du för att testköra maskinerna innan de packas ihop för leverans. Resor förekommer för att besöka kunder, främst utomlands men även inom Sverige. Under kundbesöken så driftsätter och stöttar du kunder utefter deras behov.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Programmera, felsöka, testköra och driftsätta tråddragningsmaskiner
  • Support och service från Lämneå (hemifrån) och hos kund
  • Resor i tjänsten

 

Om dig

Du har en utbildning inom automationsteknik eller el och har erfarenhet av liknande uppgifter sedan tidigare. Du är en problemlösare som har lätt för att kommunicera med dina kollegor och våra kunder. Att skruva och meka faller dig naturligt, då det ofta förkommer som en del av installationsarbetet. Du ser även förbättringsmöjligheter och lyfter fram dina innovativa idéer för dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att vara kvalificerad för rollen behöver du ha:

  • Utbildning inom automationsteknik
  • Några års erfarenhet av att ha jobbat som underhållselektriker och/eller automationstekniker
  • Tidigare erfarenhet av PLC, HMI och drivteknik (Siemens TIA portal, Starter)
  • Behärskar engelska i både tal och skrift.
  • Körkort för bil

 

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat några år som underhållselektriker
  • Kunskap i andra märken som Allen Bradley, Mitsubishi, Beijer och Lenze

Ansökan

Skicka in CV och personligt brev genom ansökningsformuläret nedan med ämnet ”Ansökan programmerare” senast 2022-05-15. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag, så ansök redan nu. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakta vår HR-avdelning