Find us: Lämneå Bruk AB
612 73 Ljusfallshammar, Sweden
Contact: +46 122 232 00
info@lamnea.se
Customer Portal:
Login
Top
 

Teknisk skribent för framtagning av manualer

Teknisk skribent för framtagning av manualer

Vill du tillhöra ett familjärt industriföretag med platt organisationsstruktur och stora utvecklingsmöjligheter? Vill du vara en del av ett kunnigt gäng som tar ansvar för hela produktionskedjan? Då kan Lämneå Bruk vara arbetsplatsen för dig!

Vi tillverkar högkvalitativa, innovativa och effektiva tråddragningsmaskiner med hög kundanpassning. Med lång erfarenhet av industrin och med en passion för service har vi möjlighet att erbjuda våra kunder innovativa och teknologiskt avancerade lösningar med hög kvalitet. Alla maskiner tillverkas på plats utanför Ljusfallshammar, men våra kunder finns över hela världen.

Om rollen

Tillsammans med en kollega kommer du ansvara för att skriva och revidera manualer för våra maskiner. Ni tar både fram helt nya manualer för nya maskintyper, men skriver även om och reviderar redan existerande manualer. I och med att Lämneå Bruk bygger maskiner utefter varje kunds önskemål så är varje maskin unik, och det finns därför ett kontinuerligt behov av att anpassa tidigare manualer.

Syftet med din roll är att bidra till kundnöjdhet och service i toppklass. För att lyckas med detta krävs det att du som teknisk skribent håller kontinuerlig kontakt med kollegor från olika avdelningar, i syfte att skapa dig en så bra förståelse som möjligt för våra maskiner och vår verksamhet. Det kommer bidra till att manualerna du tar fram är till nytta för kunden.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Skriva tekniska manualer
 • Anpassning och revidering av existerande manualer
 • Kontinuerlig kontakt med de olika avdelningarna för att skapa dig en förståelse för maskinerna och verksamheten
 • Övrig administration och förbättringsarbete kopplat till rollen

Om dig

För att passa i denna roll behöver du vara en prestigelös person som trivs med att skriva långa texter på svenska och engelska. Vidare är du strukturerad, pedagogisk och nyfiken. Du brinner för teknik och vill förstå hur olika delar hänger ihop. Du kan sedan på ett tydligt och strukturerat sätt förklara detta för andra.

Du behöver relevant utbildning för tjänsten, exempelvis till teknikinformatör, eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.

För att vara kvalificerad för rollen behöver du ha:

 • Relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet
 • Ett stort intresse för teknik
 • Förmåga att kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom teknisk industri, exempelvis som reservdelsförsäljare

Ansökan

Skicka in en intresseanmälan genom ansökningsformuläret nedan eller till johanna.tornfeldt@lamnea.se med ämnet ”Ansökan teknisk skribent”. Skicka gärna mer CV och personligt brev. Urval sker löpande, så ansök redan nu. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakta vår HR-avdelning

  Johanna Törnfeldt
  HR-CHEF

  Email: johanna.tornfeldt@lamnea.se
  Direkt: 0122-23-259